Снимка: outnow.ch

Какво е посрещането на Нова Година без да целунете някой любим в полунощ?! Е, дори да нямате човек до себе си, може би ви е време да потърсите любовта. А това ще стане още по-лесно, ако го направите по един различен начин - по-егоистичен. Звучи налудничаво, но е вярно.

Мъжете, които се фокусират повече върху себе си, отколкото върху обекта на желанията си, са по-успешни в ухажването на жените.

USA Today публикува статия от Стейси Кайзер, в която тя твърди, че мъжете-нарциси са по-привлекателни за нежния пол, а не обратното.

Г-жа Кайзер пише: "Има голяма разлика между това да се грижиш за себе си и да бъдеш погълнат от себе си. Лице, което се грижи добре за себе си, бележи успехи и сред противоположния пол."

Ето и пет подхода, според тази логика, които ще ви направят по-привлекателен в очите на дамите.

1. На първо място – обичайте се.

Ако вие самият не се обичате, защо очаквате някоя жена да ви заобича? Жените, които се оглеждат за сериозна връзка са привлечени от уверени мъже, които вярват в своята собствена стойност. Или казано по-просто – високото самочувствие е секси.

Когато имате връзка, вие можете да предложите повече на своя партньор, само ако вярвате, че заслужавате любовта му, а не че едва ли не той ви я подарява.

Съвет: Направете списък на всички неща, които обичате в себе си. Позволявайте си да се хвалите и изтъквате от време на време.

2. Разберете какво искате и какво не искате.

Ако искате жената, която ще сподели живота ви, да бъде повече от просто една добра, възпитана и симпатична жена, трябва да ви бъде кристално ясно какви качества трябва да притежава дамата, за да започнете връзка с нея. Трябва да знаете и кои са качествата, които биха ви дразнили в нея. Спрете се на жената, която ви прави най-щастлив. Това не е егоистичен, а умен подход, който ви гарантира по-дълга и хубава връзка. Атрактивната дама, която обаче, ви лази по нервите, само ще ви изгуби време, пари и надежди.

Съвет: Направете си един обикновен списък с негативните и позитивните черти от характера, за които ще се оглеждате в бъдещата си половинка. Следвайте списъка и дори от любов не се примирявайте с нещата, които не харесвате в поведението на дамата. Бъдете сигурни, че рано или късно те ще доведат до края на връзката ви.

3. Сваляйте жени, които наистина харесвате.

Много мъже, които тръгват да ухажват една жена си мислят: "Надявам се тя да ме харесва." Това е грешка. Не се опитвайте да отгатнете, какво си мисли тя за вас, а се фокусирайте върху собствените си мисли и чувства спрямо нея. Това е от първостепенно значение.

Не можете, а и няма смисъл да чете мислите на другия човек, затова се съсредоточете върху това, което наистина знаете към момента, а именно дали я харесвате.

Съвет: В бъдеще, преди да излезете на среща с потенциална партньорка, си кажете сам на себе си: "Надявам се, първото ми добро впечатление за нея да не е погрешно.” Направете това преди да започнете да се притеснявате дали тя ще си падне по вас.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase