Снимка: sxc.hu

Често, когато двама души решават да поемат в различни посоки, раздялата не е особено приятелска. Понякога изоставеният трансформира обичта си във враждебност и опитвайки се да нарани доскорошния си любим започва да разпространява неверни слухове по негов адрес. Как да постъпите, ако вие сте този, за когото се говорят неверни неща? Със сигурност спрете да обмисляте как да отмъстите на своя бивш, защото по този начин само падате до неговото ниво. Има далеч по-интелигентни начини да се справите със ситуацията. Ето и кои са те:

1. Кажете вашата гледна тока

Макар вече да сте разделени с вашия бивш любим, все още имате общи познати. Най-лесно е да се срещнете с някои от тях и да им разкажете своята гледна точка. В никакъв случай обаче не искайте те да избират между вас или него. Все пак, те са приятели и на двама ви. Най-вероятно вашите приятели ще разберат, че вашият бивш лъже и ще се опитат да го вразумят.

2. Играйте в отбрана, не в нападение

Когато един човек е наранен, той е склонен да бъде по-злобен, отколкото всъщност е. Затова не се учудвайте, нито пък се обиждайте, че вашият бивш ви нарича с някои неприятни думи. Всъщност това показва неговата слабост, провокирана от чувствата му към вас. В случай, че бившият ви ви обвинява в измама, лъжа или нещо друго по-сериозно, тогава имате право да се защитите. Обяснете действията си спокойно и не се поддавайте на провокации.

3. Извинете се

Нужни са двама, за да се разруши една връзка, както и двама, за да се съгради. Погледнете назад и вижте кои са грешките, които сте допуснали. Намерете сили да се изправите срещу бившия си, да ги признаете и да се извините. Не чакайте „съжалявам“ първо от него, покажете разум и подайте първи ръка за мир. Покажете му, че въпреки всичко все още го уважавате и му желаете щастието.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase