Снимка: sxc.hu

Съществуват много причини, които карат хората да прекратяват всякакъв контакт след раздяла. Ако някой реши да използва тази тактика (не всички хора искат или пък се нуждаят от това), обикновено той си намира „здравословни“ причини, заради които да го направи. Например за да се излекува по-лесно от раздялата, за да направи кардинални промени в живота си или пък просто да загърби и да забрави всичко, случило се досега.

За съжаление не всички хора разбират, че прекъсването на контакта всъщност се отразява повече на самите тях, отколкото на бившата им половинка. Някои превръщат липсата на контакт в стратегия, с която целят отново да си върнат бившия, след като той осъзнае колко много всъщност му липсва старото време.

Често се случва обаче хората да останат разочаровани, когато осъзнаят, че вече не са обичани, нито пък искани. Други пък стигат по-далеч и използват липсата на контакт, за да наранят бившите си, като ги накарат да се почувстват игнорирани, отхвърлени и пренебрегнати.

Всъщност причините за прекратяването на контакт с бившия могат да бъдат много по-дълбоки. Ето и кои са те:

1. Безпомощност

Понякога хората избират липсата на комуникация, защото се страхуват, че всяка форма на контакт може да увеличи или изведе на преден план проблемите във връзката. Тези хора се чувстват безпомощни да променят каквото и да е, затова избират да се „скрият“ и да се надяват, че проблемите ще изчезнат от само себе си.

2. Връзката е приключила зле

В повечето случаи връзките приключват наистина зле. Партньорите казват всички неща, които са премълчавали до момента, дори понякога преувеличават. Някои хора си мислят, че бившият им е толкова ядосан, че най-доброто решение е просто да го избягват. По този начин искат да си спестят забъркването в нови проблеми и да оставят време на бившия си да преосмисли нещата и да се успокои. Често обаче липсата на контакт създава още по-големи неразбирателства.

3. Липса на самочувствие

Някои хора не са достатъчно подготвени психологически, за да се справят със ситуацията след раздялата. Те не знаят как да изразят своите емоции и не се чувстват достатъчно уверени. Тези хора не знаят какво точно трябва да предприемат, затова решават да чакат отсрещният човек да ги потърси.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase