Снимка: sxc.hu

Според едно скорошно проучване, 96 на сто жени се чувстват виновни, най-малко веднъж на ден, което логично има разрушителен ефект върху тяхното здраве и психика и дори може да доведе до депресия.

Няма жена, която да може да живее на броколи, да прекарва цялото си свободно време с децата си, редовно да радва с умел секс мъжа си и на всичкото отгоре да да не харчи и стотинка за себе си! Но трябва ли да се чувствате виновни за това?!

Ето и 10 начина да се справите с най-честите поводи за вина и да живеете живота си по-спокойно:

1. Вината, че не прекарвате достатъчно време с децата си.

Изумително мнозинство от работещите майки се чувстват така сякаш не могат да намерят точния баланс между работните си ангажименти и грижите за децата си. Когато сте на работа се притеснявате за децата, а когато сте с тях - мислите за работа. Познато ли ви е? Просто се опитайте да се раздавате на 100% на мястото, на което се намирате. По този начин всички ще са доволни – децата, работодателите и най-вече вие самата.
Още по темата ...

Малко известни факти за левичарите
Преборете се с импулсивното пазаруване

2. Вината, че така и не можете да отслабнете и да постигнете идеално тегло.

Повече от 70 на сто от жените най-редовно спазват някакви диети, независимо от това дали всъщност са с наднормено тегло или не. Ако искате да изглеждате красива и атлетична, изберете спорта като алтернатива на диетите.

3. Вината, че харчите пари за себе си.

Шопинг – разходката може да бъде забавна, но е кратка. След нея много голяма част от жените се спускат по спиралата на самообвиненията. Все пак, не всички пари, които харчите трябва да бъдат рационално инвестирани. Иначе нямаше да съществуват Spa комплексите, нали? Понякога си заслужава да се поглезите с нещо скъпо и красиво, дреха например, която ще повдигне самочувствието ви и ще ви направи по-самоуверени.

4. Вината, че не успявате да направите половинката си щастлива.

Ако се чувствате виновни, че не полагате достатъчно усилия за вашия партньор и че не намирате достатъчно време да бъдете с него, тогава променете този факт. Седнете двамата с него и потърсете във вашите графици дупка, която можете да уплътнявате заедно. Споразумейте се това да бъде вашето лично време като двойка и да не поемате други ангажименти в него.

5. Вината, че редовно закъснявате.

Понякога възникват ситуации, които ви карат да закъснявате, без значение колко добре сте се подготвили и колко рано сте тръгнали. Няма смисъл при всяко задръстване или 5-минутно закъснение да изпадате в паника и да се чувствате виновни. Това е загуба на енергия. Запитайте се как можете да уплътните това време (в автомобила ви по време на задръстване, например). Можете да си направите списък за пазаруване, да изрепетирате на глас, това което искате да кажете на предстоящата бизнес среща, да се обадите на майка си... Няма смисъл само да се взирате в светофарите и да нервничите.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase