Снимка: sxc.hu
fallback

Според ново изследване на експерта по езика на тялото Джуди Джеймс кариерата на човек зависи до голяма степен и от начина, по който стои зад бюрото си и се движи из офиса.

След години, прекарани в комуникация с работодатели и служители, Джуди разкрива защо езикът на тялото може да повиши възможностите на човек за успех в службата или да изложи на риск кариерата му.

"Много от успешните хора имат сходно поведение и черти. Тяхната поза на тялото често излъчва енергия и позитивност. Това ги превръща във вдъхновяващи лидери, тъй като тази енергия е заразна за хората, които работят за тях и те се мотивират и инспирират от това силно излъчване."

Джуди твърди, че във време на рецесия, в каквото живеем в момента, тези невербални човешки сигнали ще стават още по-важни. Динамичното присъствие ще вдъхновява клиентите и служителите и може да „вдъхне" енергия дори при разговор по телефона. Един добър певец или актьор знае, че позата на тялото влияе върху силата и тона на гласа и използва това за своите роли.

Тази енергия може да бъде заразна при разговори лице в лице, като се свързва с уменията за убеждаване. В настоящия бизнес климат фокусът е върху личностното влияние и присъствие. Ако един човек стои свит над клавиатурата, негово въздействие по-скоро ще е на човек с ниско самочувствие или на отегчен служител. Подсъзнателното съобщение, което той ще изпраща на колегите си, е, че на него не може да му се гласува доверие.

Въпреки че прегърбената стойка може да е на човек, който е спокоен и уверен на работното си място, сигналите, които той изпраща, са по-скоро негативни. Позата зад бюрото е много подобна на избора на облекло – ако искате да изглеждате като професионалист, ще се обличате с вкус, а не неглиже.

Добрата стойка може да ви помогне да направите добро впечатление на работодателя си, както и на колегите си във визуален аспект, а освен това може да ви направи по-продуктивни в работата.

Хората, които работят в офиси, седят средно пред компютъра в продължение на 6-7 часа на ден. Ако позата на тялото им е неправилна, това може да доведе до различни физически заболявания и да им донесе тежък дискомфорт. Ето защо е важно да си създадете ергономичен и удобен работен кът.

Джуди е идентифицирала някои скрити послания, които човек изпраща чрез грешната позиция на тялото си. Кои са те научете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

brosbg

преди 11 години

А ако си шеф?

15

аха

преди 11 години

Едва ли онанира, не психясвай, сигурно има проблем с простатата. 50 год. да ходи постоянно да души смока, как си го представяш. Порното на компа е за да не заспи.

14

от офиса

преди 11 години

колега ми се пръска да онанира!!! само тук ли е така??? над 50годишен е, но постоянно ходи до *** и върти порно на компа... голям цирк е. пък това със заспиването сме го правили и двамата...

fallback