Снимка: Reuters

По традиция у нас се счита, че снахите и свекървите воюват от деня на сватбата, ако не и от по-рано. Има начини враждата да се преустанови още в зародиш. Ето няколко хитри съвета:

Наречете я „мамо“

Обръщението „мамо“ железни врати отваря. Няма жена, която да не се разтопи от тази дума. Не става дума за лицемерие, а за етикет на поведение. Никой не може да надзърне в сърцето ви и да види колко искрени са ви чувствата! И слава богу!

Звънете й по телефона

Често й звънете по телефона, за да я питате как е. Не е нужно разговорът да е дълъг. Достатъчно е да покажете внимание и загриженост.

Добавете я сред приятелите си в социалната мрежа

Ако свекърва ви има профил във Facebook, добавете я сред приятелите си и често-често й пишете съобщения и харесвайте публикациите й. Изпращайте й любопитни новини и кулинарни рецепти според интересите й.

Научете я да работи с компютър

Ако все още не работи с компютър, научете я и й покажете необятния виртуален свят.

Търсете съветите й

Питайте за домакински неща, за вкусовете на сина й, за въпроси, свързани с професията или хобито й. Покажете, че цените личността й, знанията и опита й, което не означава, че винаги ще следвате съветите й.

Екскурзия за Нова година

Планирайте заедно да отидете на екскурзия за Нова година. Ако можете, поемете вие разходите. Жестът ви ще бъде оценен по достойнство.

Останалото прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase