Снимка: outnow.ch

С годините долната граница за сключване на брак и раждане на деца постепенно се вдига нагоре. В това няма нищо лошо, а дори напротив – късният брак предлага много повече предимства, отколкото ранният. Разбира се, всяка възраст има своите предимства и недостатъци. Сега ще се спрем върху положителните страни на избора да се омъжите по-късно:

1. Личностно израстване

Понякога, когато човек се жени по-млад, това не му позволява да израсне като самостоятелно оформена личност. С напредване на възрастта човек все повече опознава себе си и осъзнава какво наистина иска от живота. Така че колкото по-късно сключите брак, толкова по-голям шанс ще дадете на себе си да разберете кои точно сте.

2. Намирането на правилния човек

При младите хора бракът е най-вече романтична и идеализирана идея, отколкото нещо друго. Някои хора мислят, че първата им любов е единственият човек, с когото могат да бъдат щастливи и искат да прекарат живота си с него. Това е страхотно на теория, но невинаги е вярно.

Разбира се, има и двойки, които сключват брак много рано, но въпреки това не съжаляват за избора си. Съществува обаче и черната статистика на разводите, която показва, че много хора са се подвели и са направили неправилен избор.

Предимството на по-зрелия човек е, че може да прецени по-добре кои отношения ще издържат във времето и кои не.

По-късният брак означава по-голям опит във връзките и по-трезва преценка върху взаимоотношенията.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase