Снимка: outnow.ch

За съжаление повечето от представителките на нежния пол страдат от ПМС или така наречения предменструален синдром. Наред с тях обаче и мъжете си го отнасят. В този период някои жени се превръщат в твърде емоционални същества, готови да се разплачат от най-малкото нещо или да направят скандал за нещо маловажно. Хормоните бушуват, чувствата и настроенията също.

Все пак нито на мъжете, нито на жените им е приятно всеки месец да изживяват подобен раздразнителен период. Както казахме вече, хормоните са отговорни за поведението на дамите, затова мъжете като кавалери трябва да поемат риска и да се справят със ситуацията. Ето и няколко съвета какво трябва да правите по време на ПМС на приятелката си:

1. Правете нещата, които знаете, че тя иска

Изгледайте сгушени романтичния филм, за който тя ви говори повече от две седмици. Излезте на вечеря в любимия ѝ ресторант, отваряйте ѝ вратите и се дръжте мило. Облечете ризата, която знаете, че тя много харесва, и похвалете готварските ѝ способности. Все пак гледайте да не преигравате и да не изглежда прекалено изкуствено.

2. Купете ѝ шоколад

Всички жени обичат да си похапват шоколад особено когато са тъжни или имат лош ден, затова я изненадайте и ѝ купете нейния любим. Изследвания показват, че шоколадът потиска симптомите на главоболие и мигрена.

3. Покажи съчувствие

Достатъчно е само да сте около жената, за да може тя да усети, че има вашата подкрепа. Обикновено жената иска да се увери, че просто има обратна връзка и че някой вижда колко ѝ е тежко. Изслушвайте я и се съгласявайте с нея, като използвате мили обръщения.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase