Снимка: outnow.ch

Знаете колко неловко и неприятно е чувството, когато си в компанията на гаджето си и случайно се срещнете с неговата бивша изгора на улицата или в някое заведение. Най-често той или ще ѝ каже семпло „здравей" или просто ще ѝ кимне, ако се притеснява от вашата реакция.

Може и да я подмине враждебно, ако пази неприятни спомени за нея. Има вариант и да ѝ се зарадва и да я заприказва, ако спомените му не са чак толкова лоши, от което на вас ще ви стане още по-тягостно.

Каквато и да е неговата реакция, най-често вие няма да се чувствате очарована от срещата с другата жена, към която любимият ви някога е имал чувства.

Като се замислите, това първосигнално негативно отношение е абсолютно безсмислено. В живота се случва много по-често мъжете на една жена - бившият и настоящият да си стиснат ръцете и да станат дори приятели, но същата конфигурация в обратен вариант е почти „мисия невъзможна".

Ако се замислите всеки човек, който е имал важно значение в живота ви, заслужава много повече от кимване, нали? Тогава защо очаквате от вашия любим да се прави, че не познава ексгаджето си?

Вярно е, че хората преминават трудно от любовни отношения, които вече не работят, в просто приятелски. Вярно е, че в действителност много хора търсят причини да мразят експартньора си, за да могат да оправдаят себе си за раздялата, но наистина е тъжно, когато хората се „тровят" с излишен негативизъм.

Много по-добре би било, ако сте по-широкоскроени и допуснете в сегашния си близък кръг дори и бившата любима на гаджето си.

Това не е странно взаимодействие. Защо пък да не достигнете до нея и дори да я направите своя приятелка? Наистина ли е толкова неразумно?

В края на краищата тя е била част от живота на любимия ви в продължение на месеци или години и може би го познава по-добре от вас самата.

Защо да не държите до себе си един доверен съветник, който да може да ви разкрие много подробности относно любимия мъж. Например, какво обича да хапва, на какъв подарък би се зарадвал, на какви места не харесва да ходи на почивка, какви са скритите му хобита и страсти и т.н.?

Наясно сме, че шансовете да станете приятелки с бившата любима на половинката ви, са доста минимални, но все пак не са невъзможни.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase