Снимка: sxc.hu

Текстовите съобщения са тези малки трикчета да накараш някой да се побърка по теб, да го отблъснеш, да го зарадваш, да го вбесиш и да вкараш малко загадъчност, защото не си пред очите му и в него винаги остава това колебание – какво точно си му казала. Когато пускаме SMS-и обаче, често стават грешки. Всяко съобщение е придружено от някакво очакване особено когато става въпрос за флирт! Дали ще отговори? Какво ще отговори? Защо не отговаря? Или защо, за Бога, ми пише такива неща?

Погрешните сигнали водят до разочароващи отговори или липсата въобще на такива. На помощ идва специалистът по срещи Майк Мастърс, който дава адекватни решения на допуснатите грешки в „SMS културата".

Ето и какво да направите при следните ситуации:

„Помощ! Изпратих съобщение на грешния човек!"

М.М.: Е, в този случай зависи какво точно сте написали. Но като цяло решението е просто - да пратите вторo съобщение с елементарното извинение: „Опс, съжалявам! Сбърках човека".

Има случаи, в които дамите нарочно използват този трик, за да привлекат вниманието към себе си. Няма нищо по-загадъчно от малко мистерия. И ако човекът, който ви вълнува, не е в контакт с вас от известно време, което ви притеснява, няма по-лесен и безболезнен начин да напомните за себе си, като „уж случайно" му изпратите съобщение, предназначено за „друг". Внимавайте само какво точно пишете, за да не се изложите или да провокирате негативни емоции у него.

„Той не ми писа и не знам какво да правя!"

М.М.: За съжаление, понякога той просто не е вашият човек и няма начин да го накарате да ви харесва или търси след първата среща. Може обаче все още да имате шанс да ви хареса, дори да сте се изложили при създаване на първото впечатление. Опитайте да си уредите нова среща с него, като поемете инициативата. Не бъдете прекалено настоятелни и не давайте вид на обсебени от него. Напишете му нещо свежо и в никакъв случай любовно (прекалено рано е). Ако той се съгласи, дайте най-доброто от себе си на срещата и преценете ситуацията – харесва ли ви или не. В случай, че не почувствате нещата, просто не се занимавайте повече. Следващият, моля!

Връзките са като работата – винаги се намира някоя по-добра!

Съществува и възможността след някой месец той да се присети за вас и тогава да ви покани на нова среща. Тогава вече нещата са във ваши ръце дали искате да се видите с него или не.

„Бившата на гаджето ми пише SMS-и. Какво да правя?"

М.М.: Има само една причина тя да търси контакт с вас. Тя е наранена и иска да разруши вашите отношения. Не ѝ се връзвайте, дори да изглежда много приятелски настроена. Най-доброто, което може да направите, е да не общувате с нея и да не ѝ връщате обратно съобщение.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase