Мерил Стрийп е истинска зла "кралица" в лентата "Дяволът носи Прада". Снимка: outnow.ch

Макар да сме в 21-ви век, все още се усеща някаква полова дискриминация що се касае до йерархиите в компаниите. Наскоро дори ЕС бе загрижен за ниския процент от дами на ръководни позиции в големите компании и предложи мястото им да бъде гарантирано с квота (или казано по друг начин – 40% от ръководните позиции във фирмите да бъде предоставено на нежния пол).

Уви, вече девет държави се обявиха срещу това предложение, а сред тях е и България.

Все пак това не означава, че не можете да имате за шеф една дама. И ако това се случи, трябва да сте наясно с какъв тип шеф точно си имате работа.

Според economictimes.indiatimes.com босовете с пола биват няколко вида:

Кралицата:

Тази специфична шефка може да бъде описана като властна и перфекционист. Тя се отличава с безупречно облекло и аура и откъдето и да мине, куп глави се обръщат след нея. Тя е дистанциран и труден управник, защото смята, че всички са под нивото ѝ. Не взима участие в ежедневните офис дискусии, нито взима отношения в офис политиката.

Ако имате такава шефка с добър нрав, то поне ще се научите на респект, и то към човек, който го заслужава. Ако обаче тя е зла, то най-вероятно ще се превърнете в революционер във фирмата, защото няма да можете дълго да понесете киселото ѝ поведение и язвителни бележки.

Грижовната:

Тази жена е винаги се грижи за служителите си като майка-орлица. Предлага им да ги закара до дома им, да ги изведе на обяд или дори ги пуска в почивка, когато някое от децата им има рожден ден или някакво събитие в училище или детската градина. Тя изисква 100% лоялност от своите подчинени и го прави посредством загриженост и майчински съвети.

Грижовната шефка си има фаворити и се меси в офис политиката, като заема страна.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase