Снимка: sxc.hu
fallback

Успехът на работно място се дължи отчасти и на взаимоотношенията, които сте изградили там. На първо място са тези с шефа ви. Разбира се, важно е да сте в състояние да си вършите работата и да се справяте добре, но най-успелите хора са тези, които могат да работят в екип с останалите.

Това не означава, че трябва да сте приятели с шефа си, но определено трябва да си изградите добра репутация пред него. Когато шефът ви е наясно с качествата, които притежавате, това може да е само във ваш плюс.

Въпросът сега е как да го впечатлите? Просто правете правилните неща и ще изградите своя образ по-бързо, отколкото сте очаквали. Ето и десетте съвета, степенувани от мъжкото списание Ask Men:

1. Съобщавайте на шефа си всички новини

Независимо дали новините са добри или лоши, бъдете този, който ще информира шефа за всичко, което се случва с компанията. Все пак той трябва да е наясно с положението на фирмата и не трябва да мисли, че нещо се прикрива от него.

2. Обърнете внимание на статистиката

Бизнесът обича числата и статистиките. Така че, ако искате да впечатлите шефа си, научете най-важните данни за вашата работа. Най-доброто време, в което може да покажете своите знания, е по време на представяне на проект или на съвещание.

3. Подранявайте

Може би сте чували този съвет вече 100 пъти. Единственото обяснение за това е, че той наистина работи. Закъснението пък оставя много лошо впечатление. Разбира се, има случаи, в които просто така се получава. Въпреки всичко закъснението е равно на непрофесионално поведение. Тръгнете 30 минути по-рано от вкъщи, избегнете натоварения трафик и пристигнете по-рано на работа.

4. Изпълнявайте обещанията си

Това показва сериозно и отговорно поведение. Ако имате проблем със запомнянето на всички задачи, записвайте ги. Особено, ако обещанията са дадени на шефа. Направете си своя система и следете всички задачи.

5. Изказвайте уважително несъгласие

Може би понякога не сте съгласни с мнението на шефа си. Всъщност така и трябва. Няма нищо лошо да изразите своето несъгласие, стига да го направите по деликатен и уважителен начин. Това показва, че вие мислите и не сте там само да кимате утвърдително на всички негови думи.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 11 години

така като започнат да превеждат чужди статии, чудя се дали осмислят какво всъщност пишаткакви са тия проекти, за които все говорятмного са малко тези, които са правили или изобщо някога ще правят такивахубаво е все пак да се адаптира информацията към нашата действителност

27

Как да го впечатлите

преди 11 години

Нашите "бизнесмени" са се научили да изкарват милиони и да плащат стотинки. "Кризата" им дойде дюшеш - черноработниците се скъсват от работа, ама не увеличаваш заплатата, щото било "много трудно". Трудно му е да слезе от бентлито и да откаже почивката на Малдивите. Ако не могат да си позволят по 2000 евро месечно на работник защо изобщо наемат други хора, а не си бачкат сами? Поискайте увеличение на заплатата, ако още не ви дава 2000 евро на месец. Ако откаже - напуснете и започнете свой бизнес.

26

Анонимен

преди 11 години

Тия съвети, преписани от чужд сайт и линка към "тялото" си ги заврете в... :) Чудно ми е как снимката не беше от Ройтерс :)

fallback