Снимка: Кадър от филма "Секс игри"

Любовта е неповторимо чувство. Тя е съпътствана от няколко възхода и от няколко падения, които обикновено се случват в моменти, когато най-малко очаквате. Когато хората усещат, че нещата не вървят и връзката им се разпада, те започват да се чувстват зле или пък да отричат очевидната ситуация.

Дори и да успеят да приемат факта, че връзката им вече е минало, те просто не могат да гледат своя бивш партньор с някой друг човек. Почти всеки човек преминава през тези чувства, освен, ако самият той не е инициирал раздялата. Така че да ревнувате бившия си, е напълно нормално.

Ревност и щастливият бивш

Моментът, в който разберете, че бившият ви се среща с нова тръпка или направо го видите с нея, е безкрайно болезнен. Това е моментът, в който всъщност осъзнавате, че той наистина продължава напред. В такава ситуация любовта много бързо може да се трансформира в болка, ярост и омраза. В никакъв случай обаче не правете сцени или нещо, за което може да съжалявате. Така само бихте се показали слаби и раними.

Сянката на любовта

Спомняте ли си нещата, които най-много обичахте във вашия бивш? Сега, когато го ревнувате, мразите най-много същите тези неща по простата причина, че те вече не са ваши. От любовта е останала само сянка, която помрачава всички хубави неща, а болката от раздялата превръща силните положителни чувства в неописуема ревност.

Къде се корени ревността?

Най-важното, което трябва да се постараете да разберете е защо ревнувате толкова много вашия бивш. Защото все още много го обичате или защото не може да понесете факта да го виждате с някой друг? Чувствате ли се с накърнено его или пък унижени? Или просто не понасяте факта, че на бившия ви вече не му пука за вас.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase