Снимка: outnow.ch

Ако си имате работа с незрял мъж, който постоянно играе на видео игри, купонясва с приятели, носи маратонки целогодишно и като цяло отказва да се държи като отговорен, възрастен мъж, едва ли ви е много забавно. Такъв мъж обикновено успява да „източи" емоционалните ресурси на жената до себе си, която в определен момент ще си тръгне разочарована.

Ето защо ви предлагаме няколко признака на незрялост, които могат да ви помогнат да разпознаете този мъж навреме и да вземете мерки. Той може никога да не се окаже готов за дълбока връзка.

 

1. Отказва да се ангажира

Един мъж е незрял, ако не успява да се ангажира сериозно с нищо. Ако няма амбиции и цели. Той не иска да взима важни решения, защото го е страх да не сгреши. Не иска да прави, каквито и да е големи промени в живота си. Тези мъже обичат да живеят на „аванта" и да хапват „безплатен обяд".

2. Играе го жертвата

Това е най-отличителният белег на емоционално незрялия мъж и е един от най-ранните предупредителни сигнали. Ако той обвинява бившата си приятелка, майка си или шефа си за всички проблеми в живота си, е най-добре да не се обвързвате с него. Един зрял човек има чувство за вина и може да поема отговорност.

3. Повърхностен е

Ако животът на вашия любим се състои в игри на PlayStation, в периодична смяна на работните му места, в поръчка на пица за дома, може да се окаже точно от този вид. Отговорните мъже имат цели в живота си, към които активно се стремят. Мъжете не трябва да бъдат толкова перфектни и всестранно развити като героите в романите, но все пак трябва да инвестират в нещо в живота си. Трябва да имат фокус или някаква посока.

4. Няма смислени взаимоотношения с никого

Повечето мъже от този вид имат приятели, с които да излизат по заведения, но никой от тези приятели не би си „заложил главата за тях". Ако един мъж няма нито един верен приятел и никога в миналото си не е имал пълноценна връзка с жена, трябва да бъдете нащрек. Зрелите хора са в състояние да формират сериозни и задълбочени отношения с другите хора.

5. Не може да ви каже "Обичам те"

Един незрял мъж не е наясно с чувствата си. Той не може да изрази гняв, тъга или любов по никакъв смислен начин. Обикновено тези мъже демонстрират чувствата си по много неподходящ и неуместен начин, който повече прилича на подигравка или шега.

Как да се справите с такъв мъж, научете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase