Снимка: sxc.hu

Добрите отношения започват с добри решения. Най-важното нещо, което трябва да направите, преди да се впуснете в нова връзка, е да си направите самооценка и да преосмислите очакванията и изискванията си от човека до вас.

Трябва да сте сигурни, че вашите очаквания са реалистични, за да бъде връзката ви щастлива и за да може тя да просъществува дълго във времето. Има няколко контролни въпроса, които ще ви помогнат да погледнете трезво на ситуацията и да си изясните какво точно искате от една връзка.

1. Кои са трите най-важни характеристики, които търсите в един партньор?

Обикновено големият проблем при мъжете и жените е, че се фокусират прекалено много върху визията и първоначалното привличане, а не върху реално важните фактори като доброта, надежност и емоционална стабилност.

2. Каква е основната цел на една романтична връзка?

Повечето млади хора вярват, че целта на романтичната връзка е да прерасне в нещо повече – семейство, а след това се появят и децата. Това е естественият завършек на нещата, но всъщност не е задължително романтичната връзка да включва създаване на потомство. Целта на романтичния съюз е да осигури подкрепа и да изведе наяве най-доброто от двамата партньори. По този начин всеки ще бъде достатъчно силен и подготвен, за да се бори за своите мечти.

3. Каква е основната разлика между добрата и лошата връзка?

Добрата връзка подпомага и обогатява хората, а лошата има само деструктивно влияние. В добрите отношения човек приема другия такъв какъвто е, а в лошите се опитва да го промени. В лошата връзка често партньорите се чувстват разочаровани, тъжни, ядосани и обидени.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase