Снимка: sxc.hu

Случвало ли ви се е да ви почерпят в бара или дискотеката и да се чудите какво да направите? Ако младежът ви се стори симпатичен и сте свободна жена, най-вероятно веднага ще приемете. Но ако не сте в настроение, не желаете ничие внимание или мъжът въобще не ви грабва окото и не смятате да му позволите да флиртува с вас, трябва да умеете да кажете „не".

Ако имате някакви задръжки и се притеснявате от изненадващото питие, ето как да постъпите:

Използвайте бармана

Трябва да знаете, че барманите и сервитьорките са наясно как да предадат отказа ви. Те знаят много добре, че почерпката е индикация за флирт и свалка и ако вие не я приемете, не трябва да ви я натрапват.

Много малка е вероятността да ви подканят все пак да приемете питието и това би било в случай, че са получили бакшиш от господина, който ги е пратил. При тяхно натрапчиво настояване може да пожелаете да се срещнете с мениджъра на заведението.

В най-добрия и често срещан случай просто говорете директно с тях и им кажете да отклоняват почерпките от този мъж или въобще от всички други (в зависимост от желанието ви).

Отказвайте учтиво

Куртоазията изисква да бъдете учтиви. Ако не обичате да унижавате мъжете и да ги тъпчете публично, направете отказа си галантно. Като се възползвате от услугите на бармана или сервитьорката, ги помолете да съобщят на господина, че вече сте заета например и затова не проявявате интерес към никой друг. Със сигурност след това ще се почувствате по-добре, отколкото ако реагирате шумно и ненужно грубо.

В крайна сметка човекът, който иска да ви почерпи, не смята да ви обиди. Това си е обичайна практика и не нужно да правите „голяма работа" от случилото се, ако не искате да се включите в закачката.

Не правете комплименти и не завързвайте разговор

Колкото и да ви се иска да кажете нещо на човека, чието питие отказвате, не го правете. Защо трябва да заговаряте или да хвърляте погледи на мъж, от когото не се интересувате?

Ако решите да му казвате нещо от сорта на: "С удоволствие бих се напила с теб, но вече се виждам с някой друг" , в неговите очи ще изглежда като : „Имам си гадже, но нямам против за свалка за една вечер"... това ли искате да му кажете в действителност?

Оставете обясненията на персонала на заведението, за да запазите дистанцията, която целите.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase