Снимка: sxc.hu

Много двойки, когато предприемат съвместна почивка или екскурзия, вместо да се забавляват, започват да се карат и да спорят за глупости.

Сред другата лоша слава на подобно пътуване е, че когато си с любимия/любимата, някак ваканцията е по-скучна и предвидима, отколкото когато си соло и можеш да предприемаш различни авантюри.

Но дори с половинката ви да имате различни виждания за перфектната почивка и да имате разнородни туристически цели, например на единия да му се събира тен на плажа, а на другия - да му се обикалят забележителностите, все пак този вид споделена почивка си има и своите положителни страни.

Най-добре се съсредоточете върху тях. Ето и кои са те:

1. Делите разходите на две

Може би най-очевидното и логично предимство на пътуването с партньор е това, че все пак разходите са споделени. От рикшите, таксита и скутерите под наем до стаята в хотела – всичко би ви било по-скъпо, ако сте сам. Ще спестите пари, които можете да използвате, за да удължите или подобрите условията на вашето пътуване!

2. В по-голяма безопасност сте

Без значение колко безрисково пътуване сте предприели, винаги е по-безопасно да си с някого. Дори да не се окажете изолиран в пустинята или изгубен в някоя планина, пак можете да се озовете в ситуация, в която да имате нужда от помощта на близък човек. А ако това е вашият романтичен партньор – то той ще има пряк интерес за вашето благополучие!

3. Имате някой, който би се погрижил за вас

Често пътуванията на дълги разстояния са изморителни и не толкова вълнуващи. Понякога дори ни разболяват буквално. За щастие, ако пътувате с човека, който ви познава най-добре, ще има някой с вас, който знае кога се нуждаете от почивка или от лечение. Той ще е наясно, ако имате някакви фобии (от височини, от затворени пространства, от плаване и т.н.) и ще може да реагира адекватно и да се погрижи за вас, ако имате нужда.

4. Ще си поделяте решенията и отговорностите

Много хора, за да избягат от ежедневната рутина, предприемат екзотични пътувания, които да ги извадят от реалността поне за кратко. Но подобни пътувания са свързани с вземането на много ключови решения като например къде ще отседнете в следващия град от пътуването ви, какво ще ядете, какви забележителности ще посетите. Едно от най-големите предимства на пътуването с партньор е това, че можете да си разпределите вземането на тези решения. Това би облекчило стреса. Понякога ще можете да се отпуснете и да разчитате на партньора си, че той ще се справи с досадните детайли.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase