Ултиматумите са погрешен начин за комуникация. Снимка: архив, Reuters

Когато във връзката си не получаваме, каквото искаме, понякога прибягваме до най-лошото – поставянето на ултиматуми. Това е детинско, опасно за връзката и е напълно погрешен начин за комуникация.

Ето някои неща, които никога не бива да се поставят като условие:

Пръстен или късаме

Дженифър Анистън отдавна изнудваше Брад Пит: ако не се ожени за нея, тя ще скъса с него. Брад отстъпи. Джен получи, каквото искаше, но всички знаем колко продължи семейното им щастие. Никога не е добре да се форсират неща като брака, защото партньорът винаги ще знае, че не е направил стъпката по своя воля.

Почисти след себе си ...

Много жени се опитват да правят това, с което са свикнали още от детството си. Когато сме малки, майките ни заплашват: „Ако не почистиш след себе си, аз ще спра да чистя след тебе и ще видим кой ще издържи повече“. Това действа, докато сме деца, но подобни заплахи не дават желания резултат при възрастните. Човекът, когото ще заплашиш, че ще спреш да чистиш, ще продължи да се държи по същия начин, тъй като най-вероятно му е все едно.

Ако ти не разходиш кучето ...

Още една безсмислена заплаха: опитите за предизвикване на угризения на съвестта, както и заплахите, че ще оставиш кучето да се изходи в хола. Както ти знаеш, че това няма да стане, и приятелят ти го знае. Всъщност, ако оставиш кучето да се изходи в хола, нали ти ще трябва да чистиш после?

Или аз, или приятелите ти

Мъжката вечер за него е същото, каквото е за теб една вечер с приятелките ти – излизане, което ви е нужно, за да си починете един от друг. Някои жени успяват да забранят на мъжа до себе си да се вижда с приятелите си, но всичко това трае кратко. Той е имал тези приятели много преди теб и ако продължиш със заплахите, единствено те ще останат в живота му, пише Index.hr.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase