Снимка: sxc.hu

Лятната отпуска тропа на вратата и ние ви предлагаме няколко съвета за това как да направите всички спомени от нея само приятни. Всеки обича да ходи на почивка по екзотични места, но ако не предвидите някои неща, работата може да ви излезе доста солена, а в днешно време това важи и за уж по-близкото ни Черноморие. Прочетете как можете да спестите пари, да оползотворите времето си по най-добрия начин и да излезете победител в битката с ваканционното прецакване.

1. Направете си стабилен план

Всички казват, че не искат да правят нищо друго, освен да си лежат и да си почиват, когато са на ваканция, с което няма да имате проблем, но ако ви се ще да направите нещо различно (да посетите някой музей, воден парк, роднина и т.н.), направете така, че планът да е изяснен преди още да заминете. По този начин ще си спестите стреса от това да се опитвате да организирате на непознато място кой, какво и кога да прави.

2. Определете си бюджет

Тази точка е особено важна, тъй като когато сте на почивка, е лесно да се отнесете и да изхарчите повече средства, правейки забавни и приятни неща. Затова е добра идея предварително да определите бюджет за ваканцията си. Уредете резервациите, пътуванията и ясните харчове и вземете бюджета си кеш. Така, когато харчите за храна и глезотийки, ще видите ясно кога парите ви намаляват и е време за малко ограничения.

3. Проучете по интернет

Най-доброто, което можете да направите, за да си спестите пари и неприятности по време на ваканцията, е да проучите по интернет за добри оферти, преди да си ангажирате каквото и да било. Много често се намират изключително изгодни цени за спане и най-вече промоционални тарифи за самолетни и автобусни билети. Не е лошо да разучите и местата около локацията, която сте избрали за своята почивка. Можете да откриете намаления и за тях, които да включват ресторанти, забавления или забележителности.

4. Попитайте за отстъпки

Когато се обаждате, за да направите резервация за нещо, което планирате да правите по време на ваканцията си, винаги питайте за намаления! Много известни курортни места предлагат отстъпки за учащи, за студенти, за пенсионери, за групи, за семейства и т.н., а някои хотели подаряват нощувки, ако отседнете за по-дълго в тях.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase