Снимка: sxc.hu
fallback

Има едно неписано правило, че не трябва да се обвързваш емоционално с колега, защото това усложнява ситуацията в офиса. Ако това се случи, ще трябва да се справяте с огромен брой клюки и може би със значителна доза завист и ревност.

Но ако все пак нещата между вас се задълбочат и се стигне до брак или живот на семейни начала (според статистиката около една трета от връзките, между колеги се развиват по този начин), трябва да знаете, че има няколко неща, които ако имате предвид, ще можете успешно да запазите и брака си, и добрите колегиални отношения във фирмата.

1. Оставяйте работата извън дома. За много двойки обсъждането на проблемите от офиса у дома привнася допълнителен стрес. Затова е добре да оставите дома си като пространство, в което си почивате от деловите въпроси с теми на разговор, които ви носят удоволствие и разнообразие.

2. Уважавайте жена си/мъжа си в офиса. Показвайте зачитане на мнението ѝ/му по работни въпроси, особено, когато сте сред колеги.

3. Не обсъждайте лични въпроси на работното място. В противен случай рискувате колегите ви да се разделят на два лагера – едните, подкрепящи вас, а другите - вашия партньор. Намесата на външни лица във вашите спорове само може да усложни ситуацията във фирмата и личните ви отношения.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 11 години

Преди години работех с мъжа ми в една фирма, бяхме женени още преди да почнем работа там, обаче пак беше тъпо, защото той все си мислеше, че може да се справи с работата ми по-добре от мен и беше непоносим с вечните си съвети как да свърша това или онова. Отврат!!! Да не говорим за вечните разговори за работа след като се приберем. Направо си мисля, че това съсипа брака ни. Още сме заедно, но вече не е същото и не знам дали няма да стигнем до развод.

1

анонимен

преди 11 години

Когато всеки си върши отговорно работата и не занимава колегите си с името на "половинката" няма никакви проблеми.А ако е възможно по-малко срещи и разговори между двамата, тогава пък съвсем всичко е о.к.

fallback