Снимка: Reuters

Всички знаем поговорката "Мама знае най-добре". Дали заради големия житейски опит или майчината интуиция, но е безспорен факт, че съветите на мама са винаги полезни и влизат в употреба. Най-добрите съвети за красота от майките ни, които помним, са:

Никога не заспивай с грим
Много важен съвет и ако се спазва безусловно, гарантира красив и здрав вид на кожата. Една от най-големите вреди, които може да нанесете на лицето си, е да си легнете с неизчистен грим.

Кремът за лице е най-важен
Козметиката, която подхранва и хидратира кожата ни всекидневно е правилният крем за лице. Дневният крем е задължителен за всяка жена, дори и да не се гримира често. Кремът поддържа кожата на лицето в добър и свеж вид, и инвестицията в него наистина си заслужава.
 
Винаги имай поне една официална рокля
Дори и да не сте от типа жени, които често ходят по светски събития или официални вечери, пак е задължително да имате в гардероба си поне една красива универсална рокля. За тази цел не скъпете средства, дайте малко повече пари, но имайте качествена дреха, която ще ви влезе в употреба на всякакво събитие от официален характер. Бизнес вечеря, сватбено тържество, новогодишно парти – случаите могат да са безброй.
 
Очната линия е класика!
Добре помните онези години, когато в несесера за грим на майките ни имаше само едно червило, очна линия и спирала. Е, сега обемът на комплекта ни за макиаж е доста нараснал, и все пак черната очна линия си остава класически вариант за секси грим. Тя подчертава окото и при умело поставяне може да го направи по-голямо и изразително. Върши страхотна работа дори и в ежедневието, когато не искате да слагате силен грим или нямате време, но държите да изглеждате ефектно!

Още интересна информация и полезни съвети може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase