Снимка: The Ground

Има неща, които определят до голяма степен успеха на първата среща, освен вашата личност и общите ви интереси. Според изследване на „Европейски журнал за личността" хората правят точни преценки за съвместимостта си с даден човек на база неговата миризма. Какви други неща можем да разберем едни за други на първа среща чрез невербални сигнали?

1. Как изглежда кожата. Бръсненето и овлажняването може да е досада, но това със сигурност има значение за една жена, когато тя преценява мъжа срещу нея. Изследванията показват, че мъжете също са възприемани като по-млади, по-здрави и по-привлекателни, когато имат равен тен и гладка кожа.

2. Начинът на обличане. Може да не се обличате като модел, но какви дрехи носите определено ви носят или отнемат точки по скалата на сексапил. В едно американско проучване 1000 жени определили дрехите като един от най-важните физически фактори , за да бъдат привлечени от мъж, като облеклото измества даже характеристики като красиво лице, височина и мускулесто тяло.

3. Чувство за хумор. В едно друго изследване 77% от жените споделят, че чувството за хумор на мъжа е особено важно. В класацията за необходими качества на мъжа, за да спечели женското внимание, хуморът застава на първо място, изпреварвайки характеристики като интелигентност, страстност, увереност и щедрост.

Останалото прочетете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase