Снимка: sxc.hu

Майк Роу, водещ на предаването „Мръсни професии" ( Dirty Jobs) по Discovery Channel, е говорител на хората от работническата класа в Америка. Според него високият процент на безработицата в Щатите се дължи не толкова на прекалено малкото предложения за работа на пазара на труда, а на пренебрежителното отношение към така наречената „мръсна работа" – чистач на прозорци, фермер, водопроводчик и т.н.

Каузата на Майк Роу е да промени отношението към такъв тип работа. Той е основал и център за обучение на млади хора на умения, които се изискват за подобни професии. Вижте неговите съвети за това как да започнеш да възприемаш „мръсните професии" като възможна опция за работно място:

1. Изберете нетрадиционния път. „Най-добрият съвет, който получих от дядо си е когато всичко се провали и не виждаш никакви възможности да работиш това, което си мечтал, а безпаричието те притиска, се огледай и виж какво е нещото, което другите не искат да вършат и избери него. Прави го добре. Направи всичко възможно да се настроиш, че има смисъл и дори може да е забавно. Може би е толкова просто като това да си човекът, който става в края на вечерята и без да се замисля, започва да раздига масата и да мие съдовете."

2. Работи упорито, бъди скромен. „Пристигай преди шефа си на работа и не си тръгвай преди него. Давай всичко от себе си. Изчакай една година и ще видиш, че ще бъдеш възнаграден без значение в коя индустрия работиш."

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase