Снимка: Reuters
fallback

Понякога неразбирателството между свекървата и снахата и между тъщата и зетя се превръща във войната на Монтеки и Капулети – състезание на семейни ценности и нрави. Обвиняват се взаимно, че едната е отгледала мамино синче, другата – мамина кокона. Но, истината никога не е само една.
 
Свекървата обвинява снахата, че не готви любимите ястия на сина й или не глади правилно ризите му, а слиповете изобщо не се сгъват по този начин. Когато синчето й се прибира от работа уморен, добре е някой да му подаде домашните чехли.
 
Снахата готви със зехтин и никога не прави запръжка, което маминка не одобрява. Тя не е роб на къщата, с прахосмукачка се чисти веднъж седмично и малко хаос не вреди.
 
Тъщата не може да понесе, че зет й не си оправя леглото, вместо това дъщеря й има двойна работа сутрин. Освен това умът й не го побира как мръсните чорапи могат да се мотаят из цялата къща, когато мястото им е в коша за пране. Кръвното й се вдига, когато види куп книги в тоалетната.
 
Зетят обича, когато гледа мач, да не го закачат с домакинска работа. Простирането на прането е женска работа и може да навреди на мъжкия му имидж. Излизането с приятели на бира по мъжки е напълно в реда на нещата.
 
Когато двама души се съберат, за да създадат семейство, е нужно време, за да напаснат навиците си. Идеалният случай е да живеят в самостоятелно жилище. Тогава сработването е много по-лесно, отколкото, когато живеят в дома на свекървата или тъщата.
 
Нормално е всеки човек да е различен, но когато двама души се обичат, те си прощават дребните недостатъци или просто престават да ги виждат. Мъжът и жената се превръщат в две зъбчати колела, смазани идеално и съвсем точно пасващи в сложната семейна машина.
 
Единственият начин да се предотврати избухването на фамилна война е тъщите и свекървите да си знаят гьола и да не се бъркат в политиката на младите семейства. Разбира се, трудно се приема различието на другия, което може дори да имаш за заплаха на собствените ти ценности. Дипломация и философски поглед към живота е разковничето на повечето семейни проблеми.
 
Да си припомним също, че сексът е идеален начин за сдобряване.

Още полезни съвети и интересна информация може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

izpatila

преди 12 години

Темата за свекървите / тъщите е необятна... Аз тъща не съм имала (по обясними причини), но свекърва ми беше такова животно, ама такова животно...Че само като ви кажа, че накрая оставих мъжа ми заради нея, трябва да ви стане ясно за какво животно говоря. Сега мъжа ми идва и ми плаче, и ми се моли да се върна, ама е вече късно... Много късно прогледна!

20

Анонимен

преди 12 години

Поради очевидната липса на кардашоновини, днесбегето запълват празнината със "полезни съвети за ***"

19

Анонимен

преди 12 години

Aбе откакто се запознах с роднините на мъжът ми се научих да мисля за себе си. Иначе тези хора са такива егоисти, че само да има възможност да използват теб и съпругът ти нямат спиране и все ти си винове, ако не си им угодил. Те.г.л.и.х им една, в тяхно присъствие повече мисля за дома си и съм по-добре. Иначе те са ненаситни лами. Ако си зле, не ги интересуа, ама ако са на зор веднага се сещат , че може да им дотрябваш и нямат спиране.

fallback