Снимка: sxc.hu

Всеки, който е преживял тежка раздяла, от която наистина го е заболяло се пита вътрешно: „Колко време, ще ме боли. Кога ще помисля за друга връзка?" Отговорът не е еднозначен.

Реалността е такава, че винаги за единия от разпадналата се двойка, е по-лесно да продължи напред, отколкото за другия. Понякога изглежда, че напълно сме преодолели раздялата, но в действителност просто сме добри в потискането на болката. Други хора могат да изглеждат напълно смазани от събитията, а не след дълго, изведнъж, да се почувстват напълно излекувани и да се впуснат в нов живот, изненадващо за околните.

Не може да се каже кой е най-прекият път за преминаване през подобна мъка и все пак, ето няколко стратегии, които могат да ви помогнат по-бързо да излекувате разбитото си сърце.

Отървете се от всичко, което ви напомня за него/нея

Първо изхвърлете в кошчето всичките вещи, снимки и т.н., които по някакъв начин ви напомнят за бившия/бившата. За какво ви е да ги пазите? Един ден ще срещнете друг човек, с когото ще можете да си сътворите нова история!

Изтрийте бившия/бившата като приятел в страницата ви в Социалната мрежа. Променете вашия Фейсбук статус на необвързан/а. Заличете телефона й/му от СИМ картата си.

Идеята е "далече от очите, далеч от ума". Въпреки че на пръв поглед изглежда лесно, изобщо не е така. Винаги ще ви останат общи познати и приятели, ще продължавате да се сещате за нея/него, когато минавате покрай любимото ви заведение, или когато чуете по радиото любимата ви песен.

Намерете заместител

Нали знаете, философията, че ако конят ви хвърли трябва отново да се опитате да го яздите? Чували сте и поговорката „клин клин избива". Същото е и с излизането по срещи. Дори да не се чувствате готов/а, ако ви изпадне възможност – грабвайте я. Със сигурност проявеното към вашата персона внимание ще повдигне самочувствието ви и дори може да попълни емоционалната дупка в душата ви.

За съжаление, ако все още имате чувства към бившата си половинка, вероятно новата ви връзка няма да се развие добре, но пък ще ви даде добър начален "тласък" за бъдещето.

Oстаналото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase