Снимка: Reuters

Ако майката на съпруга или приятеля ви не ви одобрява и се опитва да пречи на взаимоотношенията ви със сина й, необходимо е да й се противопоставите. За да запазите връзката си, трябва да сте деликатна и да намерите нужния баланс, вместо открито да й обявите война. Бъдете хитър стратег, без да се поддавате на първичните емоции. Ето как да отговорите на свекървата, когато ви провокира:
 
1. Тя ви критикува често, че сте прекалено слаба/пълна
 
Опитайте се да отговорите с огромна усмивка и с думите, че съпругът ви обожава формите ви и не смеете да го разочаровате за нищо на света с промяна в теглото си!
 
2. Идва в дома ви, без да предупреди
 
Един път – случва се, втори път – забравила да звънне, но трети път не позволявайте да има. Тук вариантите са два: може да помолите съпруга си да й направи забележка, като деликатно обясни, че невинаги сте в настроение за гости. Ако това не помогне, вие самата шеговито й кажете, че от известно време „работите“ за бебе и не е никак удобно да ви прекъсва това важно занимание. Затова нека се обажда, преди да ви посети, ако иска следващия път да чуете звънеца!
 
3. Прави ви забележки за готварските ви умения
 
Не стига, че е в дома ви, на гости, яде от храната ви, която сте приготвили с толкова старание и желание, а и си позволява да ви критикува за избора на ястие или пък начина му на приготвяне! Пак се усмихнете широко (макар да ви коства огромни усилия) и подчертайте, че голяма част от знанията ви са предадени от вашата майка. Може да изиграете ролята на примерна дъщеря, намеквайки, че всеки трябва да уважава родителите си и това, което може да научи от тях. На подобна лекция, никой, особено тя, няма да може да отвърне нищо и едва ли повече ще си позволи да коментира гозбите ви.

Още полезни съвети и интересна информация прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase