Снимка: sxc.hu
fallback

Срамежливите мъже не обичат да се набиват на очи, рядко инициират разговор и са много предпазливи по отношение на първата стъпка към някоя жена. Ако сте си харесали срамежливец, ще трябва да поемете по-активната роля във вашата евентуална връзка.

Може да се наложи вие да му дадете телефонния си номер преди той да го е поискал и първа вие да го целунете, защото той иначе ще отлага събитието дълго. Имайте предвид, че той трябва да реагира положително на вашите ходове. Ето някои съвети, които ще ви помогнат да извадите срамежливкото от черупката му, без да го стреснете.

Разберете къде му е стихията

Ако обектът на интереса ви е спортист или има някакво хоби – идете да го гледате в действие и го подкрепете от сърце. Когато един срамежлив мъж е в стихията си, той показва най-високо самочувствие. Само, ако се чувства в свои води, свенливецът няма да е нервен, а това означава, че има шанс да направи първия ход към вас, ако наистина го интересувате.

Направете му комплимент

Срамежливите мъже обичат искрените похвали, ако наистина има повод за тях. Например: "Пътеписът ти за Сицилия в блога ти беше наистина смешен и ме накара да поискам да ида там!" С такива реплики ще му помогнете да се почувства по-специален и така ще имате възможност да започнете по-дълъг разговор с него по темата.

Измислете му сладък псевдоним

По този начин ще покажете, че сте го забелязали и че мислите за него. Изберете симпатичен прякор, въз основа на някакво негово качество, на което се възхищавате. Например, ако е добър колоездач, наричайте го "Ланс" (на големия шампион Ланс Армстронг). Ще му стане наистина приятно, ако не вкарвате сарказъм, при използване на прякора.

Задавайте му отворени въпроси

Така ще го накарате да говори по-открито и продължително за себе си, а не да ви отговори едносрично. Например: "Как започна тази работа?", "Какво те доведе в този град?" или "Как успяваш да тренираш усилено и да работиш на пълен работен ден?"

Поискайте помощ от него

Мъжете обичат да помагат на жените. Помолете го да оправи нещо, за което знаете че го бива - компютъра ви, нещо по автомобила ви и т.н. В резултат на това непринудено общуване, той ще започне да се чувства по-комфортно във вашата компания.

Разберете какви са неговите интереси

Попитайте го какво обича да яде или какви филми харесва, или кой е любимият му спорт. Все някой от тези интереси може да се окаже споделен и от вас и можете да му предложите някой път да вършите тази дейност заедно. Общите хобита лесно отварят вратите между хората. Ако той се заинтересува и се съгласи, това е сигурен индикатор, че ви харесва.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

до Мъчни времена

преди 12 години

Ти май си от тия срамежливци, а? То винаги е имало такива. Бъдете по-смели, мъже, ние не ядем хора. Наистина е много дразнещо когато един мъж не знае как да се държи с жената и не разбира нищо от жени. Затова поинтересувайте се малко на тази тема, не е толкова сложно. А иначе вкусове всякакви.

44

Мъчни времена

преди 12 години

Извинявам се, ако не се понравя на някои хора, написали иначе толкова "интелигентни" коментари. Забелязвам как някои "госпожици" тука се оплакват от безхарактерност у днешните мъже - ами Вие драги дами сте виновни за това, само погледнете начина си на изказ - та вие имате слово на каруцарки, аа очаквате да се държат с вас, като с придворни?! Не срамежливи, ами направо гейове могат да станат мъжете... Къде отидете нежността, женствеността, топлината у вас мили жени, аа, май не е модерно а,криза а

43

Анонимен

преди 12 години

Никак. Мъж, който не е способен да притисне жена в ъгъла, да я целуне така страстно, че да й се подкосят краката и да го моли да я обладае е безполов ***. Напоследък все на такива попадам - чудя се какво стана с истинските мъже. Вече дори и за секс не стават понеже не знаят как да си поискат. Аз ли да се натискам? Аз ли да им се моля? После да стана к*рва? Я сиктир от тука - като сте срамежливи - на ръчна ще си я карате.

fallback