Снимка: Reuters
fallback

Дойде най-празничният месец в годината и мнозина от нас ги обливат горещи вълни при мисълта колко пари ще се похарчат за коледната трапеза, за подаръци, за екскурзии.

За да влезем обаче в ограничения си месечен бюджет е необходимо да помислим как да спестим пари:

1. Следете коледните разпродажби и намаления.

За съжаление в повечето български магазини важи следната максима „Ден година храни“ и мнозинството търговци надуват двойно и тройно цените точно преди празниците. И все пак - моловете са много, магазините също и в някои от тях наистина правят големи намаления. Ако искате да попаднете на изгодни предложения както за храни, така и за дрехи, следете промоциите и разпродажбите.

2. Не купувайте скъпи, а ефектни подаръци!

За да спестите някой лев, търсете не толкова скъпи, а ефектни и интересни подаръци. Особено когато става въпрос за детските стоки, търсете занимателни и образователни игри, с които детето да играе дълго. Повечето детски играчки омръзват буквално минути след подаряването им, а един пъзел или конструктор би могъл да е интересен за по-дълго време.

3. Изберете качеството пред количеството.

За българския потребител е характерно, че обича да пълни торбите с всевъзможни стоки, просто защото са евтини или на промоция. Що се отнася до храните и напитките, подберете по-качествените стоки и се опитайте да ги предложите в няколко варианта на коледната трапеза.

4. Опитайте нови вкусни рецепти с по-евтини продукти.

Ако бюджетът ви за коледното меню е ограничен, не се отчайвайте. Вкусна трапеза може да има и с по-малко продукти или пък с постни ястия. Важното е да имате ентусиазъм да пробвате нови рецепти, за да достигнете кулинарни върхове.

Още практични съвети четете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Петя

преди 12 години

Най-много ще спестим ако спрем да купуваме подаръци като цяло ! Смисъла на празника не е в подаръците,а в това семейството да е заедно,да се обичат и да са щастливи.

20

я

преди 12 години

айде да отмениме празниците нема сми само изваждане .. а не мога да разбера защо събота и неделя не са работни дни ... те така с мързел и харчене до къде стигнахме до дупката европейски съюз

19

Ей

преди 12 години

С повод или без повод плюем по евреите, че са богати, че управляват света. Ето го моментът да станем като тях, ако направим като тях - подарете на любимите си по една ябълка.

fallback