Снимка: Reuters
fallback

Много връзки на обичащи се хора се разпадат поради несъвместимост в сексуалните характери на съпрузите. А с физиологията, уви, няма как да спориш. Ако често си мислите, че съпругът ви е сексуален маниак, или обратно – че има проблеми с потенцията, може би вие просто имате различни сексуални темпераменти. Темпераментът е природна даденост, а силата и импулсивността зависят от количеството хормони, които изработва организмът, пише medikforum.ru.

Сексолозите определят три основни вида сексуален темперамент: висок, среден и нисък.

Висок вид сексуален темперамент – това са т.нар. сексуални маниаци. Те искат да правят секс всеки ден, и то по няколко пъти. Мястото, времето и партньорът са без значение. Желанието трябва да бъде удовлетворено и точка! Те обикновено съзряват полово преди връстниците си и започват да трупат сексуалния си опит по-рано. В случаите, когато партньорът не може да утоли сексуалното си желание с половинката, рязко се повишава вероятността от изневяра. Специалистите съветват половинката на този тип хора да направи малък компромис – бързият секс ще помогне на „зависимия“ да получи удоволствие, а вие може просто да се раздвижите.

Към средния вид спадат тези, за които сексът 1-2 пъти седмично е напълно достатъчен. През първата половина на живота си те може често да сменят партньорите си, но след това се „кротват“. Те понясат въздържанието без особени сътресения и с напредването на възрастта все повече приемат твърдението, че сексът не е най-важното в живота. Опитват се да построят живота си с един партньор. Жените от този тип обожават предварителните ласки. Счита се, че хората със среден сексуален темперамент най-бързо се приспособяват към избраника си. Има случаи, когато представителите на високия тип сексуален темперамент преминават към средния.

За хората с нисък сексуален темперамент няма какво толкова да се каже. Те най-лесно от  всички понасят въздържанието. Жените от този тип доста ще поизпотят сексуалния си партньор в старанието му да ги разпали.

Според статистиката около 80% от хората са със среден сексуален темперамент. От истинска полова студенина страдат едва 1% от възрастните.

Принцип на съвместимост
 
За да може и двамата партньори да се радват на сексуалния си живот, е необходимо темпераментите им да съвпадат. Макар и не абсолютно. Нелошо се погаждат тези от средно или ниско или средно и високо ниво на сексуален темперамент.
 
Физически особености

Мъжете с висок сексуален темперамент са със среден или нисък ръст, тялото им е пропорционално, а видът често е брутален. Жените от този тип също не са високи, имат пищен бюст и бедра и не се отличават с дълги крака. Хората с нисък сексуален темперамент често са високи и слаби. Те имат тесни бедра и плоски гърди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Казанова

преди 12 години

Сексът ........:).....просто се прави.Приказките са излишни

81

Жена на 43г.

преди 12 години

Статията е бездарна.Няма нищо вярно в нея,не биха повярвали дори средношколците,които имат по-голям опит от автора на тази измислена и скалъпена статия.

80

do 66

преди 12 години

ха,ха,ха,голяма смехория.Тоя *** написал,че в Бг няма закъсали мъже,защото имали пари да плащат.Ти луд лли си ве,кой има толкова много пара в излишък,че да ги дава по к....и.В БГ човек се чуди как да превурти дена та да му сдтигнат левчетата които има в джоба си да си нахрани семейството.А има много самотни мъже,няма да употребя друга дума,именно защото нямат пари,с ниски заплати са и се страхуват да се обвържат,заради шибаното безпаричие.писнало ми е от малки пикльовци,които не са в час.

fallback