Снимка БГНЕС, архив
fallback

Леонардо ди Каприо подкрепи Камала Харис за президентския пост в САЩ .

Носителят на „Оскар“ сподели видео в своя профил в Instagram, в което открито заявява подкрепата си за кандидатката на демократите.

„Изменението на климата убива Земята и унищожава икономиката ни, нуждаем се от смел план, за да спасим икономиката, планетата и себе си. Ето защо ще гласувам за Камала Харис“, каза Ди Каприо.

Ангажиментът на Ди Каприо към опазването на околната среда е известен и чрез основания от него през 1998 г. „Институт Леонардо Ди Каприо“ той е финансирал много екологични акции и инициативи.

В заглавието на публикацията звездата нарича неотдавнашните опустошения от ураганите „Хелене“ и „Милтън“ „неестествени, причинени от изменението на климата“. След това той похвали амбициозните цели на Харис за постигане на нулеви нетни емисии до 2050 г. и развитие на зелена икономика.

Отбелязва се, че като вицепрезидент Харис гласува по Закона за намаляване на инфлацията, забележителния закон за климата на президента Джо Байдън, който беше приет само с подкрепата на демократите.

Актьорът обвини Тръмп, че е изтеглил САЩ от Парижкото споразумение за климата и е изоставил „критични мерки за опазване на околната среда“.

„Тръмп продължава да отрича фактите и науката. Нуждаем се от лидери, които са готови да въведат климатични политики, които ще помогнат за спасяването на планетата, и затова на 5 ноември ще гласувам за Камала Харис“, добави филмовата звезда.

Броени дни преди изборите Харис е получила подкрепа от редица известни личности, сред които Тейлър Суифт, Опра Уинфри, Мерил Стрийп, Брус Спрингстийн, Крис Рок, Бионсе и Джордж Клуни. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Буда нудиста

преди 8 минути

Лео ди Каприо, приел юдаизма.

40

Олимпий Панов

преди 38 минути

Тоз уж беше нормален?

39

Анонимен

преди 1 час

Шутовете, станали актьори, се отиват да дават акъл при положение че нямат..

fallback