Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че Индия е направила ужасяваща грешка, като си е помислила, че може да се намеси толкова агресивно, колкото се твърди, че е направила в суверенитета на Канада, пише Ройтерс.

Трюдо направи забележката два дни, след като Канада изгони шестима индийски дипломати, свързвайки ги с убийството на сикхски сепаратистки лидер в Канада и твърдейки, че са предприети по-широки усилия за насочване към индийски дисиденти в страната.

Коментарите на канадския лидер бяха най-силните, които той е правил в едногодишния спор, който потопи двустранните отношения до ново дъно.

„Индийското правителство направи ужасяваща грешка, като си помисли, че може да се намеси толкова агресивно, колкото направи в безопасността и суверенитета на Канада“, каза той.

В отговор външното министерство на Индия излезе с кратко изявление от два реда, в което се казва, че показанията на Трюдо потвърждават позицията на Ню Делхи, че Канада не е предоставила доказателства в подкрепа на твърденията си срещу индийските дипломати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Индия агресивно

преди 1 час

се била намесила в суверенитета на Канада. Весело твърдение. Нима може някой да се намеси в нещо, което не съществува? Канада е васал/прислуга на Наглобритания. Какъв суверенитет, какви 5 лева?

19

Анонимен

преди 2 часа

Я гледай, това с непредоставянето на доказателства не само ние гущерите го умеем.

18

полковник Колев

преди 2 часа

Тоя тип е най дълго стоялия на власт Ментарджия

fallback