Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Кандидатът за президент на Републиканската партия САЩ Доналд Тръмп обеща, че ще насърчи големи международни компании, включително и германски производители на автомобилни, да построят свои заводи в САЩ, като въведе данъчни облекчения, предаде ДПА.

"Искам германските автомобилни компании да се превърнат в американски автомобилни компании", заяви Тръмп на предизборен митинг в Савана,  щата Джорджия. Той посочи, че ако спечели президентските избори на 5 ноември, ще отправи предложение на всяка голяма компания.

"Ще ви осигуря най-ниските данъци, най-ниските разходи за енергия, най-ниската регулаторна тежест и свободен достъп до най-добрия и най-голям пазар на планетата, но само ако произвеждате продуктите си тук, в Америка", подчерта Тръмп. Другото му условие е да се наемат работници от САЩ.

"Ако не произвеждате продукцията си тук, ще трябва да плащате много високи мита, когато изпращате стоката си в САЩ", предупреди републиканският лидер.

Редица американски икономисти критикуват идеята на Тръмп повишаване на митата, като твърдят, че това е равносилно на налагане на данък на потребителите, тъй като историята показва, че тежестите от подобни подобни мерки обикновено се прехвърлят върху крайния потребител, коментира ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Търговски Правист

преди 36 минути

Няма да стане. Другите американски фирми ще изреват, че искат и те да бъдат подпомогнати. Байден сложи 100% тарифи на китайски електрически автомобили по тази причина, а сега Тръмп иска да ги копира.

18

Христо Христов

преди 1 час

До 3 "Китай и САЩ твърдо си ползват евтина енергия от изкопаеми горива." - в някои отношения Китай има по-строги еко закони от ЕС. Имаше случай Китай да върне кораб с отпадъци да бъдат унищожени в ЕС.

17

Христо Христов

преди 1 час

До 3 "Китай и САЩ твърдо си ползват евтина енергия от изкопаеми горива." - Китай инвестира в зелена енергия повече от ЕС.

fallback