Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Китайската народоосвободителна армия успешно изстреля междуконтинентална балистична ракета над Тихия океан,  заяви китайското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

В изявлението се посочва, че изпитанието не е насочено срещу никоя държава и че е проведено в съответствие с международното право.

По-рано тайванското министерство на отбраната каза, че в последно време се наблюдава "интензивно" изстрелване на ракети от страна на Китай, съпроводено от други военни учения. Ведомството допълни, че в сряда в около Тайван са били засечени 23 китайски военни самолета.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

До 36

преди 1 час

Думите са на Дън Сяопин, но иначе сте прав.

37

До 28

преди 1 час

Познавам поне двама пенсионера, които взимат максималната пенсия в България и живеят в южен Китай. Всеки ден е ядене и пиене, разходки по парковете. Животът е царски.

36

Анонимен

преди 2 часа

За неразбрслите.Знаменателни са думите на Си.Цитирам:-"Няма значение котката дали е черна или бяла.Важното е да лови мишки" т.е.дали бизнеса е Държавен или Частен е все едно,щом е в нтерес на всички в държавата.В момента в континенти Китай системата е различна от тази в ХонгКонг,но Въпреки това а може и заради това,Китай върви напред с4.5% иконом.ръст през 2023-та.А ЕС и САЩ са в регрес и населението е в потрес.Само политическите алабализми все още го омайват,но дъното е близко.

fallback