Сегашният президент Клаус Йоханис с молдовската президентка Миа Санду. Снимка БГНЕС
fallback
Румъния влиза в предизборен период преди вота за президент на 24 ноември и парламентарните избори на 1 декември, предаде БНР. 

Днес петима съдии от Върховния касационен съд ще бъдат избрани с жребий за участие в Централната избирателна комисия. Радио Румъния информира, че досега са ясни девет кандидатури за президент.

Сред тях - настоящият премиер и лидер на Социалдемократическата партия Марчел Чолаку, настоящият председател на Сената и председател на Национално-либералната партия Николае Чука, както и досегашният заместник- генерален секретар на НАТО Мирча Джоана и лидерката на националистическата партия "SOS Румъния" Диана Шошоака.

В случай че нито един от кандидатите не успее да получи над 50% от вота, ще има втори тур на 8 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 дни

8 и още измамата с подмяната на байдън с камала е толкова очевадна че на вътрешно псевдопартийните "демократски" избори камалата има 0.1 % .

8

Анонимен

преди 6 дни

8 никога не е имало там повече от два тъй като псевдопартиите са две. В сащ лобизма буквално е позволен и затова даже и тукашната блумбъргско купена медия е в конфликт на интереси отразяващи изборите тъй като блумбърг бе кандидат от лобито на "демократската" псевдопартия на предните. В България обаче конфликта на интереси е просто бизнес, защото сме колония на техните лобита като Румъния. А на Румъния бе поставен германецът Клаус Йоханис досега.

7

Аман вече!

преди 6 дни

До 3. Айде потърси информация първо за Президентските избори в САЩ колко кандидата имаше първоначално, преди да останат 2-*** и после пиши мнения тук!

fallback