Снимка БГНЕС

Мелания Тръмп разкритикува предполагаемите опити за „заглушаване“ на съпруга й Доналд Тръмп във видеоклип, популяризиращ нейните мемоари.

Във видеото бившата първа дама казва, че се надява да даде "истината" на читателите на предстоящата си книга, твърдейки, че е била жертва на "погрешно представяне", докато съпругът й се бори за втори мандат в Белия дом.

Според уебсайта на книгата "Мелания" ще съдържа „истории и изображения, които никога досега не са споделяни с обществеността.“ „Става все по-очевидно, че има значителни предизвикателства пред свободата на словото, както се вижда от усилията да заглушат съпруга ми“, казва г-жа Тръмп в кратко видео, публикувано в нейните социални медии.

Адвокатите на 78-годишния Тръмп използваха защитата на свободата на словото в неуспешен опит да накарат обвиненията срещу него за намеса в избори да бъдат отхвърлени в Джорджия. Той също така не му е позволено да говори и по делото за тайното плащане на Сторми Даниелс в Ню Йорк до произнасянето на присъдата.

Без да назовава президента Байдън, г-жа Тръмп се прицели в правителството, твърдейки, че Америка е „по-разделена днес от всякога“.

Мелания никога не е подкрепяла неоснователните твърдения на съпруга си, че изборите през 2020 г. са били нагласени. Твърди се, че насаме тя се е опитала да го посъветва да приеме победата на Байдън.

Г-жа Тръмп издаде три книги, откакто съпругът й напусна поста. Две са фотокниги, а една разкрива частни писма, получени от известни личности, политици и бизнесмени.

Малко вероятно е Мелания да прекара много време във Вашингтон, ако съпругът й бъде избран отново, според статистическите проучвания. Очаква се тя да разделя времето си между Флорида, където двойката има дом в Палм Бийч, и Ню Йорк, където синът им Барън учи в университет.

Според Мери Джордан, журналист от Washington Post, който публикува оторизирана биография на бившата първа дама, Тръмп е използвал последиците от обвиненията в изневяра и нападение срещу съпруга й, за да договори по-добро предбрачно споразумение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase