Снимка: БГНЕС/ EPA

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова за развитие на здравни, научни и образователни институции в селските райони заедно с фабриките, съобщи държавната KCNA, цитирана от Reuters.

Ким Чен Ун свика среща на високо ниво в събота, докато управляващата Работническа партия се стреми да приеме "ново важно решение" за ускоряване на развитието на селските райони съгласно неговата  "Политика за регионално развитие 20×10", насочена към отваряне на модернизирани фабрики в най-малко 20 отдалечени окръга всяка година през следващите 10 години, съобщи още KCNA.

Той настоява за модернизиране на селскостопанската индустрия и селските общности, тъй като икономиката на Северна Корея разчита до голяма степен на селското стопанство, но продължава да се бори с недостиг на храна на фона на санкциите заради нейните ядрени и ракетни програми, както и сезонните въздействия от природни бедствия.

Ким каза, че изграждането на съоръжения за здравеопазване, наука и управление на зърното в градовете и окръзите е важна, спешна задача за ускоряване и подобряване на регионалното развитие, според KCNA.

"Изграждането на фабрики за лека промишленост в местните райони само по себе си не е достатъчно, за да осигури на хората от региона в цялата страна устойчив и подобрен материален и културен живот", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase