Снимка Скрийншот “Ей Би Си Нюз”
fallback

Американски наемник говори за лоша организация в украинските редици, воюващи в руската Курска област, в интервю за Ей Би Си Нюз.

Казаха ни да отидем в руската Курска област, за да осигуряваме снайперистка поддръжка за атакуващите части на украинските сили. Операцията пропадна, тъй като там цари голям хаос - това разказва ренджърът, който сега воюва за Украйна.

Наемникът, чието лице беше покрито с маска и тъмни очила, разкри за сериозни проблеми и дезорганизация в редиците на украинците, което пречело на изпълнението на бойните задачи.

По думите му веригите за доставки са прекалено разтегнати, а украинските бойци са твърде изтощени. Наемникът оправдава участието си във войната с “борбата срещу авторитаризма”.

Агенция ТАСС посочва, че бойци на американската частна армия Forward Observations Group вече са били засичани в района на Курск, като можело да са замесени в саботажните действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

247

Анонимен

преди 2 седмици

Буквално мухи без глави. Джиткат насам натам, като видят съпротива сменят посоката. Цялата тая операция е продукт на тотално отчаяние, възможно най-лошия съветник. Голяма победа, голяма стратегия, голяма слава. Както е тръгнало, руснаците ще стигнат Днепър до края на годината.

246

СВОЙ

преди 2 седмици

Този да се благодари,че е жив.Много кандидат печелбари вече се напечелиха и отидоха 2м под земята.

245

Гост

преди 2 седмици

Хахах, американски наемник. Абе, хора, вие въобще мислите ли? В САЩ каквото и да работиш ще получаваш 2000-3000 долара на месец без опасност за живота. Горе долу толкова плаща Украйна. Никой западняк не би отишъл като "наемник" защото това няма никаква икономическа логика. Който западняк воюва за Украйна, го прави по идеологически причини. Видите ли словосъчетанието американски наемник, веднага е ясно, че е руска пропаганда. Ама ей, че се връзвате.

fallback