Снимка БГНЕС

Екипът на кандидатката на демократите за Белия дом Камала Харис се присмя на опонента ѝ Доналд Тръмп заради заплахата му да не участва в предизборния дебат по телевизията Ей Би Си на 10 септември.

В платформата Х профилът на кампанията на Харис качи клип от интервю на републиканеца, в което той казва: “Защо трябва да участвам в дебат? Ако погледнете проучванията, ще видите, че в момента водя. Всички го знаят. Всички ме познават”. Върху клипa обаче е поставено аудио на кудкудякащи пилета и надпис “Страхуваш ли се, Доналд Тръмп?”, придружен от емотикон кокошка.

Спорът около дългоочаквания дебат между двамата започна по-рано този месец, когато Тръмп настоя той да е по “Фокс нюз”, тъй като имал съмнения за безпристрастността на Ей Би Си. Официален отказ от тв изявата няма, но Тръмп, изглежда, продължава да има съмнения. Демократите обвиниха екипа на републиканеца, че иска да го предпази, за да не се изложи, тъй като Тръмп настоява микрофонът на кандидата, който не говори, да бъде изключен.

На митинг в щата Вирджиния Тръмп каза, че иска микрофоните да са включени през цялото време, но вече имало договорка с щаба на Харис - този, който не говори, да е с изключен. Екипът на кандидатката на демократите обаче поиска промяна в правилата и настоя микрофоните да останат включени през цялото време. Сините вероятно се надяват нервната натура на Тръмп да заработи срещу него и на дебата да се чуят всякакви груби подмятания, с които той би прекъснал Харис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase