Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската полиция е застреляла мъж, заподозрян, че е нападал минувачи с ножове в западния град Моерс, дни след смъртоносното нападение с ножове в близкия Солинген.

Спешните служби са били повикани около 14:45 ч. във вторник и са били уведомени, че мъж е „нападнал и заплашил няколко минувачи“ в града, се казва в изявление на полицията в близкия Дуисбург.

Служителите са успели да открият 26-годишния заподозрян, който „нападнал и тях с два ножа в ръцете си“, съобщи полицията.

Полицаите стреляли по мъжа, който в резултат на това бил „смъртоносно ранен“, но други хора не са пострадали, казаха те.

Инцидентът се случва в Германия, която е в повишена готовност, след като в петък трима души бяха убити, а осем ранени при нападение с нож на уличен фестивал в Солинген, на около 45 км от Моерс.

Предполага се, че атаката е извършена от 26-годишен сириец, за когото се предполага, че е свързан с групировката „Ислямска държава“.

Отдавайки почит на жертвите в понеделник, канцлерът Олаф Шолц обеща да затегне германските закони за оръжията, „по-специално по отношение на използването на ножове“.

Шолц заяви, че по-строгият контрол върху оръжията ще бъде въведен „много бързо“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase