Снимка БГНЕС

„Надяваме се да имаме правителство, с което да можем да влезем в интензивен диалог с РС Македония. Разбира се става въпрос за диалог, не за преговори, защото не може да има преговори за това, което вече е договорено“.

Това заяви българският посланик в Северна Македония Ангел Ангелов, и призова да се спазват вече договорените споразумения между двете страни, предаде БГНЕС.

Той съобщи, че се е срещнал с ръководителя на македонската дипломация Тимчо Муцунски, с когото е разговарял за очакванията за диалога между София и Скопие.

Муцунски по-рано подчерта, че македонските власти очакват стабилно политическо правителство в София, с което да водят диалог за деблокиране на процеса на евроинтеграция и за идеята за конституционни промени с отложен ефект.

Посланикът посочи, че новото правителство ще е готово за диалог, но не и за нови преговори и информира, че изборите в България са насрочени за 27 октомври.

„Надяваме се след това да имаме правителство, с което да можем да влезем в интензивен диалог. Разбира се става въпрос за диалог, не за преговори, защото не може да има преговори за това, което вече е договорено. Това, което е договорено, трябва да се спазва и изпълнява. Но ние няма да променяме географията и оставаме съседи и трябва да имаме интензивна комуникация, включително и с Историческата комисия”, каза Ангелов.

Мандатът на Ангел Ангелов като посланик в Северна Македония изтича в петък, 30 август.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase