Снимка БГНЕС, архив
fallback

Сицилианските прокурори заявиха, че разследват евентуално непредумишлено убийство, след като яхтата на магната Майк Линч потъна и уби 7 души.

Яхтата потъна, след като попадна в буря на 19 август, а сред загиналите е и дъщерята на Линч – Хана, предаде АФП.

„Прокуратурата на Термини Имерезе е регистрирала в държавата преписка срещу неизвестни лица, като хипотетично се касае за престъпленията корабокрушение по непредпазливост и убийство по непредпазливост на няколко лица“, заяви държавният прокурор Амброджо Картозио.

Той каза, че съобщава за проверката само поради огромния международен интерес към случая, като подчерта:

„Намираме се едва в началната фаза на разследването. На този етап, именно защото разследването може да се развие по всякакъв начин, ние абсолютно нищо не изключваме“.

59-годишният Линч беше поканил приятели и роднини на лодката, за да отпразнува неотдавнашното си оправдаване по мащабно дело за измама в САЩ.

Но 56-метровата яхта беше ударена от нещо подобно на миниторнадо преди разсъмване на 19 август, докато беше закотвена край Портичело, близо до Палермо.

15 души бяха спасени, а тялото на главния готвач на яхтата беше намерено скоро след това. Шестима пътници бяха обявени за изчезнали.

Впоследствие, на 21 август, при мащабна издирвателна операция, включваща специализирани водолази, бяха открити телата на четирима от приятелите на Линч.

Тялото на Линч беше намерено на 22 август, а това на дъщеря му, която се е подготвяла да постъпи в Оксфордския университет, на 23 август. | БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Мдааа

преди 3 седмици

Финансов измамник си получилзаслуженото от Съдбата!!

8

Мнение

преди 3 седмици

И парите не са могли да го спасят от гнева на Господ. Празнувал бил оправдателна присъда по мащабно дело за измама ...

7

Анонимен

преди 3 седмици

Малко, руско посейдонче!

fallback