Снимка БГНЕС
fallback

Бившият кандидат за Белия дом Хилъри Клинтън създаде един от първите ярки моменти на Конгреса на демократите в понеделник, призовавайки своята партия най-накрая да разбие стереотипите и да избере първата жена президент в историята на Съединените щати.

„Нещо се случва в Америка. Вие може да го почувствате. Това, за което сме работили и за което сме мечтали дълго време“, увери бившият американски държавен секретар и бивша първа дама в първия ден от конгреса на Демократическата партия в Чикаго.

Седемдесетгодишната жена, която не успя да бъде избрана срещу Доналд Тръмп преди осем години, призова американците да сбъднат мечтата й и да разбият „най-високия, най-трудния стъклен таван“ през ноември, като гласуват за Камала Харис.

Вицепрезидентът се носи на вълна от ентусиазъм след бързото си влизане в кампанията след оттеглянето на Джо Байдън преди месец. Но Хилъри Клинтън предупреди колегите си: „Не се разсейвайте и не почивайте на лаврите си... През следващите 78 дни трябва да работим по-усърдно от всякога.“

По време на кампанията си през 2016 г. сондажите предсказваха победа за Хилари срещу Доналд Тръмп и спечели мнозинството от гласовете в национален мащаб, но тя не успя да спечели необходимото мнозинство от гласоподавателите.

Хилъри Клинтън не пести думи по отношение на милиардера републиканец, който се кандидатира за трети път.

„Той е първият човек, който се кандидатира за президент, докато е осъден за 34 престъпления“, каза тя, имайки предвид присъдата му в Ню Йорк, първа за бивш американски президент.

„Не е изненадващо, че той лъже за досието на Камала, че се подиграва с нейното име и нейния смях“, продължи тя, преди да се усмихне многозначително за миналото на кандидата от гледна точка на подигравка: „това ми напомня на нещо. .".

И напусна сцената под звуците на същата песен, която придружаваше предизборните й митинги осем години по-рано: "Fight song", („Песен за борбата“), предаде Дарик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ььааьаьаь

преди 4 седмици

Тази колко е зле. Не до дрънката баба

33

Анонимен

преди 4 седмици

Това сборище със сигурност ще отврати много избиратели!

32

Анонимен

преди 4 седмици

До Анонимен33 Не е от лудница! Току- що е пробвала гореща шкембе чорба с много пипер.

fallback