Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Сърбия няма “цветни революции” и няма опит за сваляне на властта, сподели премиерът .Милош Вучевич. Според него "решението за изграждането на завод за литий в Ядран няма да бъде взето за една нощ". Изказването на Вучевич е по повод протестите в страната през изминалите дни  срещу производството на литий.

Премиерът Вучевич все пак призна, че "в правителството има разногласия по този въпрос и се чуват различни мнения за проекта Ядран".

"В Сърбия няма да се повтори в политически смисъл 5-ти октомври. Няма да има и цветни революции", каза още сръбският министър-председател, визирайки свалянето от власт на диктатора Слободан Милошевич на 5 октомври 2000г.

Припомняме, че преди няколко дни над 40 хиляди души протестираха в столицата срещу откриването на литиева мина в долината Ядар от минната компания "Рио Тинто". В ранните часове на 11 август президента Александър Вучич организира кризисна среща във връзка с протестите. В сградата на президентството се проведе заседание на кризисен щаб, оглавяван лично от Вучич.

Той сподели, че протестите са "част от хибриден процес за извършване на различни цветни революции".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase