Снимка БГНЕС

„От руските специални служби получихме предупреждение, че в Сърбия се подготвят безредици и опит за държавен преврат“. Това каза сръбският президент Александър Вучич.

"Днес получихме официални сведения от Руската федерация, които пристигнаха чрез официални канали. Да, вярно е. Получихме тези данни. С тях се занимава контраразузнаването /БИА/. Хората в правителството и на всички останали места изпълняват своите задължения", каза вчера Вучич и призова "гражданите да запазят спокойствие".

"Онези, които сънуват разни неща, няма да успеят, защото Сърбия неуморно върви напред. Никой не може да спре Сърбия. Това е моето послание до всички. Хората не трябва да се безпокоят. Утре спокойно може да гледат у дома мача на нашите баскетболисти на Олимпиадата", заяви още Александър Вучич.

Днес в много сръбски медии беше разпространена новината, че "властите в Белград са били информирани от спецслужбите на Руската федерация, че в страната се готвят масови протести, опит за държавен преврат и ликвидирането на Вучич и други висши държавни служители".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase