Снимка БГНЕС
fallback

САЩ  ще предоставят 3 милиарда и половина долара на Израел за купуване на американски оръжия, съобщи Си Ен Ен, като се позвова на информирани източници. Това става месеци след като през април Конгресът одобри допълнително финансиране за Тел Авив в размер на малко над 14 милиарда долара, част от което са и настоящите средства, съобщи БНР.
 
Според телевизията парите няма да бъдат използвани за незабавано придобиване на оръжия, а за плащане на оръжейни системи, които в момента се изграждат и предстои да бъдат доставени. При нужда от по-бързи доставки, Пентагонът може да изтегли необходимото от собствените си резерви.

Междувременно администрацията във Вашингтон обяви, че е решила да премахне забраната за продажба на нападателни оръжия на Саудитска Арабия. Ограниченията срещу Рияд бяха въведени заради войната в Йемен.

Според високопоставен представител на Държавния департамент американската страна ще свали рестрикциите за определени доставки на ракети земя-въздух, като всяко следващо изпращане на оръжия ще бъде разглеждано поотделно. Друг информиран източник уточни, че продажбите може да започнат още следващата седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

това е идеята

преди 1 месец

Точно заради това САЩ правят войни във всички държдави, за да "отпускат пари за оръжие", чрез което отпускане те сключват задължаващ договор с нуждаещата се държава закупеното оръжие да е от САЩ. Така, докато други държави воюват, САЩ трупа милиарди от провокираните от тях войни.

36

Българин

преди 1 месец

Ако феодално-мислещите привърженици на исляма у нас си въобразяват че арабските терористи ще победят Богоизбрания Израел, те много се само-заблуждават. Накрая армията на шалварите ще бъде сразена от изпепеляващата мощ на Пентагона.

35

аз

преди 1 месец

Какво имате против евреите? Ето вижте примерно Боряна Калейн! Тази чифутткаа спечели олимпийски медал за България.

fallback