Снимка: Pixabay

BBC съобщава, че на брега на река Темза в Лондон са били намерени мъртви делфини. Става дума за два делфина, заснети на различни места по поречието на реката.

Дни след като миналата седмица делфин бе забелязан да плува в реката, тялото на морски бозайник бе намерено на брега на Темза в Западен Лондон. В понеделник бе разпространена и снимка на мъртъв делфин на брега на реката край кея на пристанище Челси на северния бряг на Темза в Лондон.

"Обикновено когато сме наблюдавали делфини преди, то е било около Гринуич или Канари уорф, затова е странно да ги виждаме така далеч по поречието на реката, а и досега не се е случвало да бъдат забелязвани толкова често на различни места", каза Мери Тестър, координатор на района на Темза в Спасителната морска служба на британските водолази (BDMLR).

Неправителствената организация за закрила на морските животински видове е проследила първия забелязан миналата седмица делфин, наречен Джо Джо. Преди той да бъде засечен, е било съобщено за два делфина, забелязани да плуват в реката близо до Канари уорф. Тестър посочи, че се очаква аутопсиите на мъртвите делфини да разкрият причините за смъртта им.

Има различни теории за това каква е причината делфините да влизат в реката, а една от тях може да е подобреното качество на водата в Темза през последните години. Поради това рибите в реката са повече и това привлича делфините. Във водите на Темза има много шумове и движението на водите в реката може потенциално да навреди на ехолокацията на делфините. / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase