Снимка БГНЕС

Полската държавна телевизия отстрани вчера телевизионен журналист, който по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж реагира на изпълнението на песента „Имаджин“ ("Imagine") на Джон Ленън, като каза, че това е "визия за комунизъм", предаде Асошиейтед прес.

Телевизия Те Фау Пе (TVP), излезе вчера с изявление, че на журналиста и спортен коментатор Пшемислав Бабяж няма да бъде позволено да коментира повече в ефир по време на игрите. Песента на Ленън иска да си представим свят без рай или ад, без държави и без притежания, отбелязва АП.

„Това е визия за комунизма, за съжаление“, каза Бабяж в петък вечерта по време на тържествената церемония по откриването край река Сена в Париж  – мнение, което веднага предизвика полемика сред зрителите в Полша.

TVP каза в изявлението си, обявявайки отстраняването на Бабяж: „Взаимно разбирателство, толерантност, помирение – това не са само основните идеи на Олимпиадата, те са и основата на стандартите, които ръководят новата полска телевизия. Няма съгласие за тяхното нарушаване ."

Много полски консерватори осъдиха смесването на ЛГБТК+ теми с картината на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“ по време на петъчната церемония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase