Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Ресторантьорите в Париж се оплакват от спад на посетителите заради предстоящите Олимпийски игри, предаде ДПА. Строгите мерки за сигурност са оказали катастрофално въздействие върху техния бизнес, се казва в съвместна позиция на браншовите организации в сферите на общественото хранене и търговията, цитирана от няколко френски медии.

Ресторантите и бирариите, например на централния площад "Трокадеро", едно от основните места за провеждане на Олимпийските игри, страдат от ограниченията за достъп. Съобщава се, че броят на посетителите е намалял с до 70 процента.

Към спада на клиентите, причинен от ограниченията във връзка с предстоящата Олимпиада, се прибавят лошото време в началото на сезона, намаляването на броя на туристите в резултат на високата инфлация и фактът, че туристите по принцип избягват посещенията в Париж в разгара на лятото, отбелязва ДПА.

Олимпийските игри ще започнат следващата седмица в петък.

Според прессъобщението безопасността на посетителите е основен приоритет. Въпреки това властите е трябвало да предоставят повече информация за ограниченията, за да дадат възможност на ресторантьорите да се подготвят по-добре. Те настояват за бърза компенсация за причинените им неудобства, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 месец

И там са същите ревльовци, само субсидии и ниско ддс искат. Олимпийските игри нямат вината, а всичко изредено след това плюс факта че последните години се напълни с нискобюджетни туристи, дето летят на цената на една бира и кутия цигари, и нощуват по-евтино от колкото струва една пица и две безалкохолни в Париж.

4

Анонимен

преди 1 месец

Да им съберем помощи?

3

Анонимен

преди 1 месец

Ги дьо Мопасан: Вижте я тази отвратително грозна кула. Всеки ден си пия кафето в ресторантче, разположено в нея. Само от там не се вижда тя - грозотията.

fallback