Снимка: БГНЕС
fallback

Иран предупреди, че "всички съпротивителни фронтове", обединение на Иран и регионалните му съюзници, ще се изправят срещу Израел, ако той атакува Ливан.

Коментарът на иранската мисия в Ню Йорк идва с опасенията за по-широка регионална война, включваща Израел и подкрепяното от Иран ливанско движение Хизбула. От началото на войната в Ивицата Газа двете страни водят почти ежедневна размяна на огън.

През този месец те се засилиха. Израелските военни заявиха, че плановете за офанзива в Ливан са били "одобрени и потвърдени", което накара Хизбула да отговори, че при пълномащабен конфликт няма да бъде пощадена нито една част от Израел.

В публикация в социалната медийна платформа X, цитирана от БГНЕС, иранската мисия заяви, че "смята за психологическа война пропагандата на ционисткия режим за намерение да нападне Ливан".

Но, допълва тя, "ако той предприеме пълномащабна военна агресия, ще последва унищожителна война". Всички варианти, включително пълното участие на всички съпротивителни фронтове, са на масата".

Войната в Газа започна през октомври, когато палестински бойци от Хамас нападнаха южен Израел.

Иран, който подкрепя Хамас, похвали нападението като успех, но отрече да е участвал в него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Барон Мюнхаузен

преди 3 дни

Последната война, според Библията, ще започне от Иран и Израел. Така ще започне Армагедон.

78

Анонимен

преди 3 дни

Странни са филтррите тука. Ако Иран и Израел се сбият САЩ ще е матирана в Украйна и Тайван. Вероятно и в Корея.А украинците масово ще забравят мовата и ще зашпрехат на руски.

77

Анонимен

преди 3 дни

Иран има ядрено оръжие вече. Твърде дълго имат ядрени технологии.

fallback