Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Израелска офанзива в Ливан може да увеличи риска от разрастване на обхвата на конфликта и от въвличането в него на Иран и на съюзени с Иран военни групировки, особено ако бъде застрашено съществуването на "Хизбула", заяви снощи високопоставен американски генерал, цитиран от Ройтерс.

Генералът от военновъздушните сили К. К. Браун, който е и председател на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ, не прогнозира какви биха могли да бъдат следващите стъпки на Израел и призна, че той има право да се отбранява. Браун обаче предупреди, че една евентуална ливанска офанзива "може да увеличи потенциала за по-широкообхватен конфликт".

"Хизбула" е по-способна от "Хамас", що се отнася до общите възможности, броя на ракетите и други подобни. Бих казал, че Иран ще бъде по-склонен да окаже по-голяма подкрепа на "Хизбула", каза Браун пред репортери, преди да спре в Кабо Верде на път към регионални преговори по отбраната в Ботсвана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 дни

Христо Ботев и Любен Каравелов често пишат за "великите еврейски царе на капитала", които са извор на злото в света.

16

Анонимен

преди 6 дни

Мария Терезия, австрийска императрица, 18 в.: "Аз не познавам по-страшна чума за държавата от еврейското племе."

15

Анонимен

преди 6 дни

Евреите се явяват заразена от чума, прокажена и опасна раса, която заслужава изкореняване още от деня на раждането." Джордано Бруно, италиански астроном, учен и философ, 16 в

fallback